Curs iNaturalist 2023. Activitat 4 -> Unir-se a un projecte existent

Hola, aquesta activitat és molt ràpida i senzilla, però us servirà per veure com unir-vos a projectes ja existents. Sempre que volgueu crear un projectes, és interessant veure si primer n'existeix algun de similar creat i, en cas afirmatiu, és millor unir-s'hi que crear-ne un de particular (per norma general).
En el compte d'iNaturalits de Flora Catalana (podeu veure'n el perfil a : https://www.inaturalist.org/people/4356899) veureu que hi ha creats un bon nombre de projectes. La qual cosa podeu veure consultant la pestanya "Projectes" del perfil. Podeu unir-vos als projectes que volgueu. Per fer-ho heu de seguir els següents passos:

1) Aneu a la pestanya "Projectes" del perfil de Flora Catalana (https://www.inaturalist.org/people/4356899).
2) Feu click sobre el projecte que desitgeu i veureu que apareix la pàgina del projecte
3) En el cantó superior dret de la pàgina del projecte hi trobareu un botó "Uniu-vos a", fent-hi click us unireu al projecte.

Pel fet d'unir-vos-hi, el projecte ja apareixerà als vostres projectes i podreu consultar-lo i treballar-hi com s'hi fos vostre.

Una altra manera d'unir-vos a un projecte és buscar-no el nom al cercador d'iNaturalist (cantó superior esquerra de la pantalla d'iNaturalist). Escriviu allí el nom del projecte i quan el trobeu, l'escolliu i apareixera la pantalla del projecte on us hi podreu unir, tal i com he explicat en el punt (3).
Per saber el nom dels projectes de Flora Catalana simplment heu de recordar que tots s'escriuen seguint el mateix patró: "Flora de " + nom de la comarca. Exemples:

Flora del Bages
Flora de l'Alt Penedès
Flora del Berguedà
Flora del Baix Penedès, etc ...

I d'aquesta manera tenim un projecte per cada comarca. Els reconeixereu fàcilment perquè tots ells porten el logo de Flora Catalana. Us animo a que us uniu al de la comarca o comarques que us iteressin.
Tamb´hi tenim 4 projectes més que corresponen a cada província, el nom d'aquests projectes es construeix seguint el següent patró: "Flora de la província de " + nom de la província. Exemples:

Flora de la província de Tarragona
Flora de la província de Barcelona, etc ...

Per fer aquesta activitat, simplement us heu d'unir a alguns d'aquests projectes i comprovar que us apareixen en les vostres projectes, a partir del moment en que us hi heu unit.

Per qualsevol dubte quedo a la vostra disposició.

Posted on 16 de março de 2022, 02:07 PM by siscucar siscucar

Comentários

A l'activitat 4, als passos per unir-se a un projecte, crec que falta un punt 4. Revisar les normes per agregar observacions i marcar-ne o desmarcar-ne segons les vostres preferències. Finalment, prémer el botó de sota "Sí, desitjo unir-m'hi".
Un cop dins de la pàgina del projecte, he obert la finestra de "la vostra a afiliació" i posava NO rebre les publicacions, quan jo havia posat que SÍ al formulari on deia "actualitzacions" en comptes de "publicacions". Això ho ha tornat a fer en el següent projecte al que m'he unit.
He sortit del projecte i he tornat a unir-m'hi pero desmarcant la casella. També surt NO a rebre actualitzacions.
O sigui, que un cop unit al projecte s'han de revisar les condicions de l'afiliació, perquè per defecte posa NO en aquesta casella.
Si us plau, ens pots donar algun consell sobre quines normes convé seleccionar i explicar-nos el perquè?
Moltes gràcies per la teva dedicació.

Publicado por antoni_gc cerca de 2 anos antes

Hola Antoni, aquest és un tema en el que us vaig proposar anar investigant però que també explicarem en la sessió de demà. Les condicions que apareixen són dues, en els projectes de Flora Catalana:
1) El tema de rebre les actualitzacions només té sentit en els projectes tradicionals. En els projectes de col·lecció no sembla que s'apliqui.
2) Pel que fa a "confiar les coordenades", s'ha de valorar en cada projecte si convé. Quan es comparteixen les coordenades sensibles, els administradors del projecte les veuran. Per la qual cosa, s'ha de tenir clar prèviament si es confia o no en aquestes persones. En cas afimatiu es poden comartir, contràriament no.
A la sessió de demà ho treballarem.
Gràcies Antoni, per l'interès. Treballes molt a fons l'aplicació!

Publicado por siscucar cerca de 2 anos antes

Sobre les llistes de comprovació.
Al mapa del buscador VISIR del ICGC he dibuixat el contorn del municipi de Caldes de Montbui, m'he descarregat el polígon i he creat un lloc del municipi per incorporar-lo al projecte. Però al final del formulari hi ha una casella de verificació on pregunta "Voleu permetre llistes de comprovació?". No sé si l'he de marcar o no perquè no sé què són aquestes llistes. Ho vas explicar a la sessió d'avui? No ho recordo pas.

Publicado por antoni_gc cerca de 2 anos antes

Hola.
No podria obrir-se un projecte per l'Alta Cerdanya, EL Capcir, el Conflent i el Rosselló? Les observacions en aquestes comarques veïnes no sabria en quin projecte inscriure-les.
Jaume

Publicado por jaumerios cerca de 1 ano antes

Adicionar um Comentário

Iniciar Sessão ou Registar-se to add comments