Curs iNaturalist 2023. Activitat 3 -> Projectes

Hola, per practicar una mica amb els projectes:

1) Creeu un projecte "tradicional" (dels antics). Posteriorment modifiqueu les observacions de l'activitat 2 i afegiu-les al projecte. Un cop ho hagueu fet, elimineu el projecte que hau creat (és important eliminar-lo, aquests projectes del format antic consumeixen molts recursos i es fan servir poc).
2) Creeu un projecte de la comarca en la que heu pres les observacions de l'activitat 2 ("Projecte de col·lecció"). Definiu el projecte perquè només mostri plantes i que només mostri les vostres observacions. Fixeu-vos que el resultat són les vostres observacions.
3) Modifiqueu el "projecte de col·lecció" que heu creat per tal que mostri les observacions de tots els usuaris d'iNaturalist que hagin pres observacions a la vostra comarca.

Quedo a la vostra disposició per qualsevol dubte.

Posted on 16 de março de 2022, 12:02 AM by siscucar siscucar

Comentários

Hola,
A la web no apareix la possibilitat de crear un projecte "tradicional". Al clikar sobre "inicieu un projecte", només apareixen les possibilitats de "col·leció de projectes" o "Projecte Paraigües".
A l'app, no veig ni la passibilitat de crear un projecte. Al obrir el desplegable i fer clik en projectes, només apareixen els projectes creats en la web, sense cap més opció.

Publicado por peretpintor cerca de 2 anos antes

Hola Pere, l'opció de crear un projecte tradicional està una mica amagada perquè iNatrualist prefereix que aquest tipus de projectes no es crein. Al vídeo de la sessió d'ahir està explicat com fer un projecte d'aquesta mena i es veu on està l'opció per crear-lo, NO obstant, per crear un projecte tradicional fa falta com a mínim tenir 50 observacions, per això no t'apareix encara l'enllaç. Ho midifico a l'activitat perquè no recordava aquest detall (disculpeu).

Publicado por siscucar cerca de 2 anos antes

Gràcies.

Publicado por peretpintor cerca de 2 anos antes

Hola, Francesc: He creat un projecte dels tradicionals que es diu El Barcelonès. Però ara no trobo com incloure-hi de forma masiva les meves observacions. Ho he intentat des d' AFEGIU A LES VOSTRES OBSERVACIONS i no m'ensurto. Què hi estic fent malament? Tindré el mateix problema amb el projecte de col·lecció?

Ho he intentat també per MODIFICAR EL PROJECTE; Però quan hi he entrat m'he trobat amb aquesta advertència molt oportuna que em permetria saltarme el pas de crear de nou el projecte com Projecte de col·lecció:
"Sembla que aquest projecte pot ser convertit en una nova Col·lecció de Projectes.
Podeu previsualitzar com es veuria el vostre projecte com a Projecte de Col·lecció prement aquí."
I quan premo aquí, s'obre la pàgina d'entrada a un projecte de col·lecció amb les dades que vaig introduir per al projecte tradicional amb aquest comentari:
"Aquesta és una previsualització de com quedaria el vostre projecte com a Projecte de Col·lecció."
No faré aquesta operació, perquè l'exercici consisteix en crear el projecte de col·lecció pel seu propi camí.

Publicado por antoni_gc cerca de 2 anos antes

Hola Antoni, de moment en l'activitat només demanava afegir algunes anotacions al projecte una a una, tal i com vàrem fer a la sessió passada del curs. No és complicat incloure massivament totes les anotacions que vulguis en el projecte tradicional, és quelcom que està previst explicar a la propera sessió.
El misatge que et surt és normal. iNaturalist prefereix que no es facin servir els projectes tradicionals, ja que és més pràctic utilitzar els projectes de col·lecció en el seu lloc (per exemple no cal importar-li les anotacions, la les captura automàticament). Tot aquest tema dels projectes el tractarem amb més profundiat a la propera sessió.
Gràcies per l'interès Antoni.

Publicado por siscucar cerca de 2 anos antes

Siscu,
He entrat vàries observacions, i ja havia creat un projecte, però quan entro cada observació no acabo de veure clar com entrar l'observació al projecte creat.
No sé si ja entren automàticament si només tenim un sol projecte creat???? Perque em sembla que si entro al meu projecte creat ja surten, el projecte es diu ORQUÍDIES CONCA

Publicado por jcartanya cerca de 2 anos antes

Hola Joan, si has creat un projecte de col·lecció, precisament la gràcia és que les observacions ja entren automàticament al projecte (sempre que el projecte estigui definit en el lloc on has pres l'observació). Si el que jas creat és un projecte clàssic (la qual cosa no es pot fer si no tens com a mínim 50 observacions), aleshores cada obervació l'hauries d'afegir manualment.

Publicado por siscucar cerca de 2 anos antes

....sempre que el projecte estigui definit en el lloc on has pres l'observació....
Com ho defineixes?

Publicado por jcartanya cerca de 2 anos antes

Hola Joan, crec que amb la sessió d'avui ha quedat respost aquest dubte, és així? o et cal algun aclariment més?
Gràcies per l'interès, Joan!

Publicado por siscucar cerca de 2 anos antes

Efectivament, tot resolt.
Gràcies!

Publicado por jcartanya cerca de 2 anos antes

Adicionar um Comentário

Iniciar Sessão ou Registar-se to add comments